HALstad Centraal

"Ik ben geschokt over de nieuwe vondst. Voor de tweede keer in een jaar wordt de regio opgeschrikt door een trieste zaak. Dit gaat het bevattingsvermogen te boven". Dit schrijft de Heerhugowaardse burgemeester Han ter Heegde aan inwoners die in de buurt van de Zuidwijkring wonen, waar dinsdag 26 januari twee babylichaampjes zijn gevonden.

De vermoedelijke moeder pleegde op 21 januari zelfmoord in de GGZ-instelling waar zij verbleef. Naar aanleiding van brieven werd de lugubere vondst in haar huis gedaan. Er is geen verband gevonden met de nog lopende zaak rond de drie babylijkjes eerder aangetroffen in Alkmaar en Heerhugowaard.

"Ik kan mij voorstellen dat de vondst van de babylichaampjes in een woning in uw straat emoties oproept. Medewerkers van MET Welzijn Heerhugowaard zijn daarom zichtbaar in uw buurt aanwezig. U kunt hen daar aanspreken of bellen op nummer 06-38483907", vervolgt Ter Heegde. "Ik verzoek u zich terughoudend op te stellen in uw eventuele reacties op sociale media of anderszins en niet te oordelen. Het is tragisch dat mensen tot dit soort daden kunnen komen."

Op heerhugowaard.nl worden eventuele nieuwe ontwikkelingen gemeld. De Waardse burgemeester zal dan ook omwonenden weer schrijven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl