De inschrijftermijn voor Kern met Pit is met 2 weken verlengd. Iedereen met een iniatief om zijn of haar buurt binnen een jaar te verbeteren kan zich tot en met 15 november inschrijven via kernmetpit.nl. De beste ideeën nemen deel aan de wedstrijd. Eenmaal binnen staat de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij klaar met advies en haar netwerk. Succesvolle projecten krijgen het predicaat Kern met Pit en een beloning van € 1000.

Vanuit regio Alkmaar zijn er drie projecten. Naast park de Oude Kwekerij wordt de oude gasfabriek binnenkort omgebouwd tot een cultuurcentrum. Over het tussengelegen water moet een brug komen.

In Graft willen inwoners een nieuw dorpshuis bouwen om activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren, maar ook voor 'oudere jongeren'. In Akersloot willen inwoners de korenmolen De Oude Knegt behouden. Voor het beeldbepalende gemeentelijk monument worden activiteiten georganiseerd, zoals kindermiddagen en open dagen.

KNHM heeft jarenlange ervaring met burgerinitiatieven. De stichting heeft 180 adviseurs die op vrijwillige basis burgers voor zien van met kennis, procesbegeleiding en een uitgebreid netwerk. De wedstrijd Kern met Pit bestaat al 40 jaar. Meer informatie op knhm.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl