Donderdag organiseerde De Waaier in de Cultuurkoepel in Heiloo De MatchMarkt. Burgemeester Hans Romeyn opende samen met Willibrordus (gespeeld door Marius Prein) de markt door de bel te luiden. Ruim 150 deelnemers van maatschappelijke organisaties en 150 deelnemers van bedrijven uit de regio Alkmaar deden mee.

“Om het jaar organiseert De Waaier het matchevenement De MatchMarkt”, vertelt Peter Valbracht, manager van De Waaier. “Dit is een inspirerende omgeving. Willibrordus sloeg zo’n 1300 jaar geleden een put vlak bij de Witte Kerk in Heiloo. Hij probeerde toen al mensen bij elkaar te brengen en aandacht te laten hebben voor elkaar. De MatchMarkt is een bruisend evenement dat in het Willibrordusjaar zijn solidariteitsgedachte in het Willibrordusjaar vorm geeft. En dat is goed gelukt met ruim 300 deelnemers en 204 matches. Want dat zijn er weer ruim 25 meer dan tijdens de vorige markt!”

De MatchMarkt is een ‘Koningsdagachtige markt’ waar maatschappelijke organisaties anderhalf uur lang op een creatieve wijze aandacht vragen voor hun verzoeken. Ze zijn op zoek naar vakkennis, materialen en vrijwilligersuren voor het uitvoeren van klussen. Precies dat wordt gratis aangeboden door de deelnemende ondernemers die rustig rond lopen en bekijken wie ze kunnen helpen.

De Waaier omschrijft zichzelf als ‘makelaar in Maatschappelijk Betrokken Ondernemen’ en brengt bedrijven en maatschappelijke organisaties in de HAL-regio bij elkaar. Het doel van De Waaier is met haar leden de maatschappelijke samenhang en ontwikkeling in de regio groot Alkmaar te vergroten met aanbod in natura. Voor het eerst waren het Victoriefonds, Stichting Lief Langedijk en de coöperatieve fondsen van Rabobank Alkmaar en omstreken en Rabobank Noordkennemerland vertegenwoordigd op De MatchMarkt. De Waaier wil het voor maatschappelijke organisaties gemakkelijker maken een beroep te doen op de genoemde fondsen. Meer informatie is te vinden op www.de-waaier.nl. (foto’s: Erik Boschman)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl