HALstad Centraal

Woensdagavond stond voor de Alvoco-mannen in Sportcomplex Oosterhout de loodzware wedstrijd tegen koploper Compaen 2 gepland. De volleyballers uit Oostzaan hebben dit seizoen nog geen enkele set afgestaan. Alvoco kraakte die reeks niet, maar de nieuwkomer in de Promotieklasse kon desondanks met opgeheven hoofd van het eigen veld.

Alleen de eerste set speelde Alvoco onwennig en slordig, wellicht omdat de lichtblauwe vloer vervangen is voor een mintgroene. Zelfs de dakconstructie leek daardoor wat groen. Hoe dan ook, de set ging verloren in 16-25.

In set twee kon Alvoco al meer tegengas geven en zelfs soms licht op voor komen. De goed en hard aanvallende tegenpartij pareerde echter telkens en maakte het uiteindelijk 21-25. In de derde set leverden de Alkmaarders goede servicedruk en blocks, en een aantal fraaie smashes. Aan het eind schakelde Compaen echter weer op voor de setwinst (18–25).

De vierde set startten de bezoekers minder scherp en kwam Alvoco op voorsprong (10-8). Compaen pakte een time-out, met een mooie strijd tot gevolg (20-20). Daarna maakte de verdediging van Alvoco wat foutjes terwijl Compaen scherp bleef. De eindstand werd 22-25.

Een uitslag van 0-4 in sets tegen spelers die allemaal flink hoger hebben gespeeld en nog geen set hadden is zeker geen schande. Het zorgt er wel voor dat Alvoco H1 naar de elfde en voorlaatste plaats zakte. Er is dus wel werk aan de winkel om niet meteen weer te degraderen.

Alvoco speelt 4 november tegen Dinto 2 in Warmenhuizen, de nummer drie in de Promotieklasse. Ook een zware tegenstander dus, maar de Alkmaarse formatie heeft er zin in. (foto: Bob Dijksen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl