Vrijdag 6 november wordt voor het eerst een buffelochtend georganiseerd op IJsbaan de Meent in Alkmaar. Buffels zijn schaatsers die keihard werken om een vooraf gesteld doel te halen. Tijdens de reeds bekende buffelavonden is het doel een vooraf vastgesteld aantal ronden te schaatsen. 

Het aantal schaatsactiviteiten op ijsbaan De Meent is dit schaatsseizoen flink uitgebreid. Waar in vorige seizoenen in samenwerking met de Baancommissie Alkmaar altijd drie buffelavonden werden georganiseerd zullen dit er in het huidige seizoen vijf zijn. De buffelochtenden zijn nieuw. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met Schaatsschool In Balans. Bij de buffelochtenden ligt het tempo en het aantal rondes dat wordt geschaatst net iets lager dan tijdens de beruchte buffelavonden. Hierdoor is er ook voor schaatsers die (nog) geen echte marathonschaatsers zijn de mogelijkheid om zichzelf uit te dagen en een keer mee te doen.

Buffelavonden en -ochtenden bieden een ideale opbouw om je voor te bereiden op mogelijk natuurijs of een alternatieve tocht in Oostenrijk of Zweden. Er wordt, in een ‘treintje’ achter een voorrijder non-stop geschaatst. Er rijden verschillende groepen; de voorrijder bepaalt hierbij het tempo. Elke ochtend of avond loopt het aantal ronden dat wordt geschaatst, zonder dat tussentijds wordt gestopt, steeds verder op.

De eerste buffelmomenten vinden plaats op woensdagavond 4 november om 21.00 uur en vrijdagochtend 6 november om 10.30 uur). Deelnamekosten aan de buffelochtend bedragen € 6,50 inclusief entree voor de ijsbaan, een voorrijder van Schaatsschool In Balans en warme chocolademelk na afloop. Bij de buffelavonden wordt alleen entree tot de ijsbaan betaald en is deelnemen aan de buffelavond gratis. Meer informatie is te vinden op www.demeentalkmaar.nl. (foto: Rolf Kieft)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl