HALstad Centraal

Zondag staat er in de achtste speelronde van de tweede klasse A een echte Alkmaarse derby op het programma. Het gaat om de de Alkmaarsche Boys en Kolping Boys, de wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Overdie, het complex van de Alkmaarsche Boys. Beide teams hebben een rijke historie en zijn elkaar sinds hun oprichting in respectievelijk 1931 en 1939 al in verschillende klassen tegen gekomen. Ook hebben beide teams dit jaar de stap naar de 2de klasse gemaakt, Alkmaarsche Boys deed dat door het kampioenschap binnen te slepen.

Voorgaande edities van deze derby liegen er niet om, er kan een spektakel verwacht worden. Vorig jaar werd het op sportpark Overdie 4-4 en namen de Alkmaarsche Boys uiteindelijk toch de punten mee na een 2-4 overwinning op sportpark de Nollen.
Maar de ploeg van Alkmaarsche Boys heefdt dit jaar veel last van blessures waardoor het geen goede start heeft kunnen maken. Tijdens de vorige speelronde namen ze zelfs de onderste plaats over van de Kennemers; na een 2-0 achterstand kwamen ze na de rust mooi terug tot 2-2. Maar na een rode kaart moesten alsnog twee treffers geïncasseerd worden en draagt het team nu de rode lantaarn in de competitie. Ondanks de fysieke problemen binnen de selectie zal er toch alles aan doen om tijdens deze lokale strijd de winst te pakken en de laatste plaats te verlaten.

Kolping Boys had wel een goede start en heeft nu twaalf punten uit zeven wedstrijden, goed voor een vierde plek in de ranglijst. De laatste wedstrijd werd thuis tegen Zaanlandia knap met 2-1 gewonnen waardoor Kolping de aansluiting vond bij de top van de competitie. Na drie overwinningen op rij wil de ploeg natuurlijk graag de goede lijn doortrekken. Bovendien is de onderlinge strijd met Alkmaarsche Boys natuurlijk al motiverend genoeg om vol voor de winst te gaan.

We spraken met Robert Schutz van Alkmaarsche Boys en met coach Marc de Wilde van Kolping Boys over de aanstaande strijd:

1. In hoeverre leeft de derby meer bij jullie dan de andere competitie wedstrijden?
Robert - Binnen de selectie leeft het enorm, het maakt eigenlijk niet uit waar we op de ranglijst staan, de derby is een wedstrijd op zich. Tegen Kolping spelen thuis voor eigen publiek willen we natuurlijk altijd winnen, bovendien moeten we punten gaan pakken om de weg omhoog in te zetten.
Marc - Spelen tegen AB is altijd speciaal. Bij de spelers, maar misschien nog wel meer bij de supporters. Het is de enige wedstijd van Alkmaarsche ploegen onderling, in de tweede klasse, en beide clubs hebben veel supporters. De resultaten liggen meestal dicht bij elkaar en meestal is het score verloop verrassend.

2. Wat kun je vertellen over de sterke punten van de tegenstander?
Robert – Kolping Boys heeft een degelijke ploeg die weinig weggeeft. Vanuit een goed collectief spelen ze als hecht team.
Marc - Stefan van Wort is in vorm en er hangt waarschijnlijk veel vanaf of hij goed wordt aangespeeld. Wij zullen ons ertegen moeten wapenen.

3. Wat voor een wedstrijd kunnen de toeschouwers verwachten? Tactisch schaakspel, vol overgave aanvallen, mouwen opstropen en bikkelen?
Robert – Wij spelen thuis en willen het spel gaan maken, druk vooruitzetten met het mes tussen de tanden.
Marc – Wij zullen uit gaan van eigen kracht en kunnen vrijuit voetballen en dat is waarschijnlijk bij Alkmaarsche Boys wel anders, zij voldoen nog niet aan de verwachtingen en zullen moeten winnen om te kunnen aanhaken.

4. Doelstelling dit seizoen?
Robert - De doelstelling voorafgaand seizoen was bovenin mee draaien(top 5), op dit moment worden er te weinig punten gepakt maar als we dit kunnen omdraaien dan is de aansluiting nog steeds haalbaar.
Marc - Onze doelstelling is niet om kampioen te worden maar om door te groeien naar een solide tweede klasse. Wij zijn goed op weg en doen dit met het merendeel eigen jeugd. Dit is het resultaat van ons beleid en goede opleiding.

5. Waarom gaan jullie winnen?
Robert – Omdat ik denk dat we uiteindelijk meer kwaliteit hebben dan zijn en het besef dat we punten moeten pakken er bij ons is.
Marc - Waarom wij gaan winnen? ...omdat wij inmiddels heel goed weten wat we als ploeg kunnen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl