HALstad Centraal

De bibliotheek in Alkmaar Overdie dingt dit jaar mee naar de titel van beste bibliotheek van Nederland. De vestiging van Bibliotheek Kennemerwaard neemt het op tegen vijf andere finalisten, te weten de Chocoladefabriek in Gouda, CODA in Apeldoorn, Eemhuis in Amersfoort, Oude Pekela en Bibliocenter Weert.

De nominatie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Tijdens de verhuizing naar het wijkcentrum in Overdie is de bieb en helemaal opnieuw ingericht, zodat bezoekers zich thuis kunnen voelen en de (taal)activiteiten met volwassenen tot hun recht komen. Verder is de dienstverlening uitgebreid met een leestafel voor volwassenen.

Er worden ook veel activiteiten ondernomen in de wijk, zoals taalprojecten als 'Lezen in de keuken' waarbij de deelnemers lezen, praten en schrijven over koken en ondertussen hun kennis van de Nederlandse taal vergroten. En er is een leeskring voor beginners gestart die boeken in eenvoudig Nederlands bespreekt. Ook is er intensieve samenwerking met projecten ter leesbevordering op de scholen in de wijk.

Mystery guests zijn inmiddels langs de genomineerden gegaan. Maar ook het publiek bepaalt. Wie de bibliotheek in Overdie de beste bibliotheek van Nederland vindt kan dit 1 tot en met 26 november aangeven op bibliotheekblad.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl