Hortus Alkmaar is lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Er is een commissie geweest die de doelstellingen en de collectie van de tuinen goed heeft bestudeerd. Op basis daarvan is Hortus een van de 24 tuinen die in Nederland lid mocht worden. De verwachting is dat Hortus daardoor flink wat extra bezoekers zal trekken en hopelijk ook meer steun zal krijgen van de Gemeente Alkmaar.

De tuinen, die verscholen liggen tussen bedrijfspanden op industrieterrein Beverkoog, herbergen zo'n duizend verschillende plantjes, waarvan er zevenhonderd een geneeskrachtige werking hebben. Dat Hortus aan het groeien is bewijst het aantal bezoekers. In 2014 groeide dit aantal al naar achtduizend bezoekers, dit jaar mikken ze op minimaal twaalfduizend mensen.

Het lidmaatschap is een erkenning voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de tuin. Deze proberen het aanbod zo gevarieerd mogelijk te houden en zoveel mogelijk te investeren in de aankleding van de tuinen. Bezoekers kunnen tot en met oktober ook gebruik maken van het terras. 

Pin It