Een Waards stel wordt beschuldigd van het witwassen van 152.606 euro. Volgens het Openbaar Ministerie deden de twee dat in drieënhalf jaar tijd.

De 39-jarige M. M. en de 33-jarige S. C. zaten woensdag aanvankelijk niet in de rechtbank, maar kwamen na tweeënhalf uur toch naar de zittingszaal. Het zorgde voor grote verbazing en irritatie bij de rechtbank en officier van justitie, zo schrijft het NHD. Tegen M. M. werd een gevangenisstraf van tien maanden geëist, waarvan vier voorwaardelijk. Daarnaast wil het OM dat de man ruim 156.000 euro betaalt. M. is al vaker veroordeeld voor witwassen. Volgens de officier van justitie waren er nauwelijks legale inkomsten, maar had het stel tussen begin 2015 en de zomer van 2018 een zeer luxe levensstijl. Zo reden ze onder meer in kostbare auto's en droegen ze dure kleding. De betalingen die ze in die tijd deden werden vooral contant gedaan, ook voor hun huurwoning in Heerhugowaard.

De aanklager concludeerde dat het niet mogelijk is om een luxe levensstijl te hebben met een legaal jaarinkomen van 3.500 euro, maar volgens het stel zit het anders. M. M. beweerde dat hij zou handelen in cryptomunten, maar daar staat niets over op papier. S. C. gaf als reden dat haar vader een succesvol zakenman in Afrika is en jaarlijks 10.000 euro in contanten geeft.

De advocaten vonden dat ze te weinig voorbereidingstijd hadden gehad en wilden uitstel. Ook wilden ze nog een hoop getuigen laten horen. De rechtbank wees dat af en doet 5 juli uitspraak.
Pin It