Aanstaande zaterdag is weer de landelijke Veteranendag, maar veteranen uit Dijk en Waard werden afgelopen zaterdag al in het zonnetje gezet met een bijeenkomst in het gemeentehuis. Hierbij werd Nicolaas Gerardus Klaver postuum onderscheiden met het Mobilisatie-Oorlogskruis.

Het is een traditie uit de voormalige gemeente Langedijk; een speciaal moment hebben om de veteranen uit de eigen gemeente extra te bedanken voor hun inzet. Tijdens de eerste editie van Veteranendag Dijk en Waard kwamen 95 veteranen af op de bijeenkomst in het gemeentehuis in Heerhugowaard. Gastspreker was historicus Arie Kaan, hij ging in op de periode tijdens de politionele acties in Nederlands-Indiƫ.

Bij Veteranendag Dijk en Waard liet een tentoonstelling de gezichten zien van zeventien Dijk en Waardse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. De familie van de gevallen soldaten waren ook uitgenodigd voor de dag. Een van de Heerhugowaardse gevallenen, Nicolaas Gerardus Klaver, werd postuum onderscheiden met het Mobilisatie-Oorlogskruis. Zijn neef Nico nam de onderscheiding in ontvangst.
Pin It