Tegen de vrouw die op 2 juni op de N244 in Zuidschermer een verkeersongeval met zeven gewonden veroorzaakte zijn drie processen-verbaal opgemaakt. Dat meldt een verkeersagent van de Alkmaarse politie via sociale media. De verkeersofficier heeft een dossier gekregen met PV's voor onvoldoende afstand houden, niet alle passagiers op een zitplaats vervoeren en gevaarlijk weggedrag.

Donderdagavond 2 juni waren een aantal bestuurders op de N244 gestopt voor overstekende pulletjes. De vrouw had dit niet opgemerkt en reed vol in op de achterste auto, die weer achterop de auto daarvoor klapte. Een van de auto's eindigde overdwars in de berm aan de andere zijde van de weg. Zeven betrokkenen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, waaronder de drie kinderen en baby bij de vrouw op de achterbank.

De PV voor het niet vervoeren van iedereen op een zitplaats is opgesteld omdat er achterin vier kinderen op drie zitplaatsen zaten. Het verbod op gevaarlijk weggedrag is vastgelegd in Artikel 5 van de Wegen & Verkeerswet.
Pin It