Waarland heeft dit jaar de beste biljarters. Dat is de uitkomst van het Elfdorpentoernooi. Afgelopen week werd het toernooi georganiseerd in Café De Heerlijkheid in Oudkarspel.

"Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden", vertelt organisator Dirk Snip. Normaliter organiseert Snip nationale en internationale biljartevenementen, maar het dorpentoernooi heeft een bijzonder plekje in zijn hart. "Net als elk jaar was ook nu de sfeer top. De deelnemers gingen sportief met elkaar om en er was veel enthousiasme."

Waarland kwam als winnaar uit de bus en kreeg als prijs een cheque van 1.000 euro om te geven aan een goed doel in het dorp. "Het team heeft gekozen voor JASS. Deze stichting organiseert allerlei activiteiten voor de Waarlandse jeugd."

Waar De Noord twee jaar terug nog degradeerde, was het dorp nu de grote verrassing met de behaalde tweede plaats. Het brons was voor Oudkarspel en Sint Pancras werd vierde. De middenmoters waren Tuitjenhorn (5), Zuid-Scharwoude (6) en Broek op Langedijk (7). Op de achtste plaats belandde Noord-Scharwoude en met de hakken over de sloot degradeerde Dirkshorn net  niet. De verliezer van het toernooi was Koedijk, die mag volgend jaar niet meedoen en staat zijn plek af aan het vorig jaar gedegradeerde Warmenhuizen.
Pin It