Cinebergen brengt de combinatie van een diner met een aansluitende film in de Zwarte Schuur weer. Op donderdag 9 juni presenteert restaurant Zilt Bergen aan Zee voorafgaand aan de film een tweegangen menu aan een van de lange tafels. Vanaf 18:45 uur is de inloop, om 19:15 uur gaat iedereen aan tafel. Aansluitend begint de innemende Franse kostuumfilm Délicieux om 20:30 uur.

De film vertelt het smakelijke verhaal van het ontstaan van het eerste Franse restaurant aan de vooravond van de Franse Revolutie. Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten, aldus het gezelschap. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

Het menu inclusief de aansluitende film kost 34,50 euro. Drankjes zijn niet inbegrepen. Boeken kan tot dinsdag 7 juni, 12:00 uur. Speciale dieetwensen (vegetarisch of allergieën) kunnen per mail worden doorgegeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl, infolijn: 072 581 5914.
Pin It