Ester Leibbrand heeft dinsdagavond een lintje ontvangen uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel. Leibbrand werd in de gemeente De Bilt onderscheiden, vanwege het landelijke karakter van haar verdiensten. Zo ontving ze haar koninklijke onderscheiding vanwege onder meer haar bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied loopbaanbegeleiding en -management en jobcoaching. Leibbrand heeft diverse internationaal erkende keurmerken opgezet en het onderwijs een impuls gegeven.

De Dijk en Waardse vrouw is mede-eigenaar van Sam&, een adviesbureau voor loopbaanontwikkeling. Daarnaast is ze sinds 2012 voorzitter van Noloc, de beroepsvereniging van loopbaancoaches en jobcoaches. Dit jaar legt Leibbrand deze functie neer. Ook gaf ze leiding aan de totstandkoming van twee internationaal erkende keurmerken voor loopbaanbegeleiders en jobcoaches. Dit Noloc-keurmerk is inmiddels een verplichte eis voor het goedkeuren van aanvragen voor loopbaanbegeleiding binnen de landelijke overheid, net als de stimuleringsregeling rondom ontwikkeladviezen.

Ester Leibbrand heeft tevens de platforms Kennisprofessionals en Young Professionals opgericht en ontwikkelde mede de master Loopbaanmanagement. Ook heeft ze een hbo-opleiding op het gebied van loopbanen geïnitieerd, die dit jaar wordt uitgerold, en ondersteunde ze bij het instellen van de eerste leerstoel Loopbaanmanagement bij de Open Universiteit. Tijdens de coronacrisis zette zij zich in voor de verlenging van gesubsidieerde loopbaantrajecten om mensen actief te ondersteunen naar ander werk. De 55.000 beschikbare trajecten waren binnen een dag volgeboekt. Daarnaast droeg Leibbrand bij aan diverse internationale congressen en nam deel aan Europese projecten.

Als vrijwilliger is Leibbrand actief geweest bij Amnesty International en Heerhugowaard On Stage. Daarnaast was ze lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Kanz en mantelzorger voor haar partner, nu vervult ze deze rol voor haar moeder.
Pin It