De politie van Heerhugowaard is op zoek naar een jonge vrouw die een 77-jarige inwoonster heeft opgelicht en bestolen. Het incident gebeurde op woensdagmiddag 13 april bij de woning van het slachtoffer aan of nabij de Nuyenburglaan. Het precieze adres is vanwege de privacy niet bekend gemaakt.

Rond 16:30 uur belde een jonge vrouw bij de oudere dame aan. Ze deed zich voor als bankmedewerkster en vroeg de bewoonster om de bankpas. Te goed van vertrouwen gaf deze gehoor. De oplichtster wist bovendien nog de iPad van de het slachtoffer mee te grissen. Even later werden duizenden euro's van haar bankrekening getrokken.

De politie heeft foto's van de vrouw terwijl ze aan de deur kwam. Ze heeft donkere ogen en donker stijl haar, dat ze met een clip of elastiekje in haar nek had samengebonden. Ze was netjes gekleed in een beige blouse en een zwarte broek. In haar hand droeg ze een groot model mobieltje.

Wie meer denkt te weten wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het zaaknummer is 2022073639.
Pin It