Het is woensdag dé grote dag in Dijk en Waard. Tijdens een besloten raadsvergadering bespreekt de gemeenteraad de burgemeesterskandidaten. Vervolgens wordt deze naam later vanavond in een openbare vergadering bekendgemaakt.

De gemeenteraad van de nieuwe gemeente heeft begin dit jaar een profielschets opgesteld voor de nieuwe burgemeester. Tien mensen reageerden op de vacature, waarvan drie vrouwen en zeven mannen. Een van de sollicitanten is de Waardse Ferry Floor. Hij aarzelde geen moment en stuurde zijn sollicitatie in. Arthur van Dijk, commissaris van de koning in Noord-Holland, heeft samen met de vertrouwenscommissie gesprekken gevoerd met kandidaten. De commissie bestaat uit tien raadsleden en wordt ondersteund door een secretaris en adviseur.

Wanneer woensdagavond de aanbevolen kandidaat bekend wordt, dan is dat een volgende stap in het proces naar een nieuwe burgemeester. De nieuwe burgemeester zal op 13 juli worden geïnstalleerd in de gemeenteraad van Dijk en Waard. Tot die tijd blijft Peter Rehwinkel waarnemend burgemeester. 
Pin It