Zaterdagavond is er weer live-muziek in de Taverne in Bergen. Op het podium staat dan Black Sabbath Trio. De tribute band brengt stevige gitaarrock van de Britse band uit Birmingham die door velen wordt beschouwd als de eerste metalband. Black Sabbath was de eerste groep die zo duidelijk het occulte in zijn teksten verwerkte, en lag hiermee aan de basis van de heavy metal. In 1970 braken zij door met hun elpee Paranoid.

Frontman was in de jaren 70 Ozzy Osbourne, die later aan een succesvolle solo-carriรจre begon. De band heeft in de loop der jaren echter vele verschillende bezettingen gehad waarin alleen gitarist Tony Lommi een constante bleef. Andere leden waren ook o.a. Ronnie James Dio, Ian Gillan, Glenn Hughes (Deep Purple) en Cozy Powell, die werd gezien als een van Engelands beste hardrockdrummers. Uiteraard hoort ook Black Sabbath thuis in het rijtje van de ongeรซvenaarde undercoversessie.

Gitarist David Aferiat ( o.a. van The Metallicas en The Nirvanas, Woodstock The Story) heeft een stel muzikale giganten om zich een verzameld en samen brengen ze zaterdagavond in de Taverne een ode aan Black Sabbath. Zangpartijen komen voor rekening van Thomas Meeuwis (Woodstock The Story).

Het concert begint zaterdagavond om 21:00 uur. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar en kosten vijf euro per stuk.
Pin It