De Franse satirische film France is volgende week film van de week bij Cinebergen. De film van de vermaarde Franse regisseur Bruno Dumont draait om sterverslaggever France de Meurs, een door Léa Seydoux vertolkte nieuwslezeres. Zij is er niet vies van om zelfs de meest gevoelige reportages in scène te zetten wanneer dit voor hogere kijkcijfers zorgt. Ze is een gevierde, maar narcistische diva, die overal waar ze komt – van cafés tot oorlogsgebieden – een selfie neemt. Wanneer ze evenwel per ongeluk een arme man aanrijdt, valt haar nepwereld in duigen. Ze zegt haar baan op en trekt zich terug in een spa. Haar sterstatus blijft haar echter achtervolgen.
Met deze venijnige, maar ook gevoelige satire haalt Dumont scherp uit naar de media, en de wijze waarop deze de samenleving voortdurend gijzelt. Seydoux is fenomenaal als belichaming van een tv-persoonlijkheid die rijk, beroemd maar uiteindelijk diepongelukkig is.
De film draait komende vrijdag om 20:00 uur, zaterdag om 17:00 uur, zondag om 13:30 uur en woensdag om 20:00 uur.

 

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 20 mei tot en met vrijdag 27 mei:

Lunana, A Yak in the Classroom
Bhutan/ China, drama/ familie, Dzongkha/ Engels/ NL ondertiteld
Heerlijke feelgoodfilm uit Bhutan. De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen zullen zijn lot voorgoed veranderen.
vr 20 - 14:30 | zo 22 - 10:30 | di 24 - 20:00

Mothering Sunday
Verenigd Koninkrijk, drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
Oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift over Jane Fairchild, het dienstmeisje van de aristocratische familie Nivens, die weet uit te groeien tot een gevierd schrijfster. Met prachtrollen van Odessa Young, Olivia Colman, Colin Firth en Josh O’Connor.
za 21 - 10:45 | zo 22 - 20:15

The Velvet Queen
Frankrijk, documentaire, Frans/ NL ondertiteld
’s Werelds meest gerenommeerde natuurfotograaf Vincent Munier poogt samen met schrijver Sylvain Tesson een glimp op te vangen van de zeldzame sneeuwluipaard. Het resultaat is een ontroerende documentaire over de kunst van het kijken en een ode aan de schoonheid van de wereld, voorzien van een vleugje relativerende humor.
za 21 - 14:00

Everything Everywhere All at Once
VS, actie/ avontuur/ fantasie/ komedie/ sciencefiction, Engels/ Mandarijn/ Kantonees/ NL ondertiteld
Knotsgekke, hartverwarmende film met extreem lovende pers- en publieksreacties. Evelyn (Michelle Yeoh) heeft een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal.
za 21 - 20:15 | zo 22 - 16:30 | ma 23 - 20:00

Huda’s Salon
Egypte/ Nederland, drama/ thriller, Arabisch/ NL ondertiteld
Sterke thriller van Hany Abu-Assad (Paradise Now, Omar) over een Palestijnse vrouw die tijdens een afspraak bij kapster Huda voor een onmogelijke keuze wordt gesteld.
do 26 - 14:30

Downton Abbey: A New Era
Verenigd Koninkrijk/ VS, drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
De geliefde acteurs uit de eerste bioscoopfilm reizen dit keer af naar de Franse Rivièra. Violet Crawley (Maggie Smith) is namelijk in het bezit gekomen van een riante villa, die ze dankzij een oude jeugdliefde heeft bemachtigd. Zoals gewoonlijk gaat een bezoek van de Crawleys met een hoop drama gepaard en loopt alles bepaald niet op rolletjes.
do 26 - 20:00 | vr 27 - 14:30

Illusions Perdues
Frankrijk/ België, drama/ historie/ romantiek, Frans/ NL ondertiteld
Beste Franse film van het jaar! Briljante verfilming van de klassieke roman van Honoré de Balzac toont de wereld van de welgestelde burgerij in het Parijs van midden 19e eeuw, een samenleving waarin toen al de wetten van het geld en de valse schijn heersten. Met Benjamin Voisin, Cécile de France en Gérard Depardieu.
vr 27 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It