Het Horizon College wordt tijdens het 'Dit is mbo Ambassadeursgala' op 16 mei vertegenwoordigd door studenten Isabel en Sam. Zij hopen een van de felbegeerde prijzen te bemachtigen.

Minister van onderwijs, Robert Dijkgraaf, reikt dit jaar de awards uit. Isabel Bakker en Sam Strijbis zijn genomineerd voor een prijs. Isabel uit Obdam is student verpleegkundige bij Horizon College Alkmaar en in de race voor de titel 'Landelijk Ambassadeur mbo'. Isabels missie is om als ambassadeur het mbo zichtbaarder te maken in de samenleving. "Onze samenleving vergelijk ik met een boom. De wortels zijn het mbo, de stam het hbo en de takken met bladeren het wetenschappelijk onderwijs. Wij, het mbo, zijn de wortels. We worden niet gezien. Ik wil dat veranderen zodat ingezien wordt dat er zonder wortels geen boom is."

Sam komt uit Dirkshorn en werd begin april Nederlands kampioen sanitair- en verwarmingstechnicus. Hij volgt zijn opleiding bij het Waardse Horizon College en opleidingspartner IW Noord-Holland. Sam kan zijn prijzenkast nu uitbreiden met de 'Best of Excellence Award'. "Ik had een hoge score tijdens het NK", vertelt Sam. "Dat had ik niet verwacht. Het verschil met de nummer twee was minimaal, maar met de nummer drie was het verschil tien punten."

De prijsuitreiking op het Dit is mbo Ambassadeursgala is maandag 16 mei vanaf 18:30 uur live te volgen via YouTube. 
Pin It