De Bergense brouwerij Stoked! wint steeds meer prijzen met de biertjes die zij brouwen. Bij de Europese Bier Challenge is goud en zilver in de wacht gesleept. Het goud was voor het Unfiltered Lager van de brouwerij in de categorie Kellerpils. Dit biertje is nog maar een jaar op de markt. Afgelopen zomer wonnen de brouwers er ook al prijzen mee.

Afgelopen zomer viel de Unfiltered Lager ook al in de prijzen. Bij de World Beer Awards en de International Beer Challenge werd zilver gewonnen.

In de Europese biercompetitie worden bieren van brouwerijen uit heel Europa beoordeeld door een vakkundige jury. De inzendingen werden blind geproefd en gescoord volgens strak protocol. Totaal waren er meer dan 1000 inzendingen uit 39 landen. “Winnen bij de European Beer Challenge is super belangrijk, omdat ze de absolute top van bierproducenten in Europa erkennen. Bier is onze passie en dat de jury tijdens het blind proeven ons zo waardeert dat stimuleert ons enorm en bevestigt opnieuw dat we iets bijzonders gebrouwen hebben," zo stellen de brouwers in een persbericht.

De teller voor de jonge lokale brouwers staat nu al op vijf awards in het eerste jaar van hun bestaan. Inmiddels zijn er totaal vijf bieren op de markt gebracht die bij al een kleine 70 locaties verkrijgbaar zijn in Bergen en omgeving.

Na het ‘Zilver’ bij de World Beer Awards en de International Beer Challenge werd er vorige week ook nog een gouden medaille gewonnen met hun Hibiscus Radler bij de Dutch Beer Challenge. Hiermee lieten ze Jopen en de Leckere achter zich.
Pin It