De gewelddadige dood van Peter Langenberg in de duinen van Egmond komt donderdagavond aan bod in het Duitse opsporingsprogramma Aktenzeichen XY…ungelöst op de Duitse tv-zender ZDF. De politie zoekt namelijk nog een man en een vrouw die samen de telefoon van Langenberg ergens hadden gevonden en deze inleverden bij een boekhandel aan de Voorstraat in Egmond aan Zee. De politie houdt er rekening mee dat dit Duitse toeristen waren, en wil graag met deze mensen in contact komen.

Het stel leverde de telefoon in op Tweede Paasdag, een dag nadat het lichaam van de Alkmaarder Peter Langenberg (56) was gevonden in de Wimmenummerduinen bij Egmond. Uit politieonderzoek blijkt dat ze eerst met de telefoon naar een paviljoen aan het strand waren gegaan. Daar zijn ze vermoedelijk doorverwezen naar de boekhandel. Het is in Egmond aan Zee en omstreken bekend dat gevonden voorwerpen daar ingeleverd kunnen worden.

Er zit al een verdachte vast die betrokken zou zijn bij de dood van Peter Langenberg. Dat gaat om een 29-jarige man uit Egmond aan Zee. De politie wil het stel spreken als belangrijke getuigen die kunnen vertellen waar ze de telefoon hadden gevonden. Daarom worden hun beelden getoond. Omdat ze alleen als potentiële getuigen worden gezocht, wil de politie hen alleen onherkenbaar in beeld brengen.

Het Duitse tv-programma Aktenzeichen XY…ungelöst is woensdagavond om 20:15 uur op tv-zender ZDF.

Behalve deze getuigen is de politie ook nog op zoek naar de kleding, kniebrace en rugzak van de man. Wie daar meer over weet, kan dat melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (M) via 0800-7000.
Pin It