Jeff Tesselaar en Sebastiaan Bonte hebben afgelopen weekend de limiet behaald voor het WK Junioren begin augustus in Colombia. Jeff verraste in Lisse met sprongen tot wel een halve meter verder dan zijn record. Met zijn beste afstand van 7,69m kreeg hij bovendien de prijs voor de beste dagprestatie bij de mannen. Discuswerper Sebastiaan Bonte kwalificeerde zich een week eerder al, maar kwam met 57,10m nog eens bijna drie meter verder.

Of Jeff Tesselaar naar het WK U20 mag is echter nog de vraag. Voor officiële registratie van een vertesprong geldt een grens van 2,0 m/s rugwind en er stond 3,0 m/s. Het 19-jarige talent uit De Noord sprong ook 7,52m met geldige wind, maar de limiet is 7,58m. De limietperiode loopt tot en met 17 juli en hij heeft mogelijk ook nog kansen op de tienkamp. Jeff nam ook deel aan de 150m sprint, en liep daar een uitstekende 16,00s.

Sebastiaan Bonte hoeft zich geen zorgen te maken. Hij kwam een week eerder al een keer voorbij de WK U20 limiet van 52,95m met een 2kg discus en, mede dankzij een gunstige tegenwind, wierp hij in Lisse nog eens vier keer verder. Met zijn afstand van 57,10m werd de Heraan tweede bij de mannen.

Ook trainingsmaatje Leonie Keppel maakte uitstekend gebruik van de wind. De 20-jarige werpster verbeterde haar record met de 1kg discus met ruim 3 meter naar een afstand van 49,59m en werd daarmee derde.

Speerwerper Thomas van Ophem zal minder tevreden zijn. Hij kwam recent tot ruim 76 meter, maar moest het deze keer stellen met 70,80m. Hij liet zijn vierde poging schieten, maakte zijn vijfde ongeldig en zag af van zijn zesde poging.

Noah Verduin wil ook naar het WK Junioren, maar de speerlimiet van 51,50m haalde ze (nog) niet in Lisse. Haar record staat op 50,34m en  recent toonde ze aan in vorm te komen met 48,64m. Van het weekend bleef het 18-jarige talent echter steken op 46,68m. Daarmee werd ze vierde bij de dames.
Pin It