Het liedduo Verheijen van Loon geeft 16 juni een concert van Schubert’s Winterreise in de Buurkerk te Egmond-binnen.

Bram en Joris vormen samen duo Verheijen van Loon. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun opleiding in het jaar 2000. Bram studeerde Engels, muziekwetenschappen in Nijmegen en oude vocale muziek aan het conservatorium in Tilburg. Joris studeerde in Nijmegen muziektherapie en piano en liedbegeleiding aan de conservatoria van Zwolle en Maastricht. Voor allebei is het gezongen verhaal een passie. Hun eerste gezamenlijke project is dan ook Schuberts’ Winterreise. Daarin komt Bram’s gregoriaans geschoolde tenorstem samen met de fortepiano zoals die ook in Schuberts tijd geklonken heeft. Zij lieten en laten zich coachen door Steven Faber, Kristian Bezuidenhout en Rebecca Stewart.

Al vanaf 2019 voeren zij deze liedcyclus samen uit, in 2021 met een eerste tournee door Nederland. Joris speelt op een fortepiano voor hem gebouwd door firma Maene naar een kopie van een instrument van Johann Fritz (1811) uit

Het concert is donderdag 16 juni om 20:00 uur in de Buurkerk in Egmond-Binnen aan de Kloosterweg 2. Entree bedraagt 20 euro, studenten of jongeren tot 28 jaar 12,50 euro. Tickets zijn te bestellen via verheijenvanloon.nl. De Buurkerk is toegankelijk voor rolstoelers.
Pin It