Wethouder Gerard Rep kijkt tevreden terug op de banenmarkt die gehouden is voor Oekraïense vluchtelingen, dat meldt hij aan Dijk en Waard Centraal. De gemeente Dijk en Waard organiseerde dinsdag 3 mei een bijeenkomst voor vluchtelingen uit Oekraïne en werkgevers die op zoek zijn naar personeel.

Dijk en Waard is al vanaf het ontstaan van de Oekraïense vluchtelingenstroom voortvarend bezig. Zo heeft de gemeente van het Transferiumgebouw een opvanglocatie gemaakt en wordt er nagedacht over leefgeld voor vluchtelingen. Afgelopen dinsdag kregen Oekraïners meer informatie. "We konden de vluchtelingen veel vertellen over werk in het algemeen. Daarnaast hebben ze kennisgemaakt met werkgevers uit de omgeving", vertelt wethouder Gerard Rep. "Hoeveel matches het uiteindelijk heeft opgeleverd zal de komende tijd duidelijk worden, maar ook als dat er maar een handvol zouden zijn, vind ik het mooi."

Het is volgens de wethouder niet uit te sluiten dat er een nieuwe banenmarkt komt. "Als het zinvol is gaan we nog een nieuwe bijeenkomst organiseren, maar bij velen is de onbekendheid met werk en alles wat daarbij hoort een beetje weggenomen. We wilden een ontmoeting in een goede en ontspannen sfeer creëren en dat is gelukt. Ik ben tevreden."
Pin It