Yorick van Norden speelt zondag in de Kleine Zaal van Podium Victorie. De Haarlemse singer-songwriter blijft zichzelf en zijn muziek constant ontwikkelen en wil het publiek daar graag deelgenoot van maken. Playing By Ear is alweer zijn derde studioalbum, en laat zich kenmerken door veel persoonlijkere teksten en een ander, fris en tijdloos geluid. Zondag kan hij het eindelijk komen laten horen in Alkmaar.

Met de komst van dit album steekt Yorick zijn muziek ook live in een nieuw jasje: bijgestaan door een zeskoppige band, bestaande uit bekende gezichten als Maarten Kooijman (Johan, Anne Soldaat), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi, Blaudzun), Paul Bond (Dandelion, Ricky Koole) en Kees Schaper (Tim Knol, Henny Vrienten), speelt hij tijdens de nieuwe tour clubshows met iedere avond een andere setlist. Opvallend aan de opkomende plaat Γ©n de concerten zijn de soundscapes en loops die Tom Broshuis (ex-Mister and Mississippi) zal verzorgen.

Playing By Ear is uitgegroeid tot volwaardig album, dat alweer heel anders klinkt dan het sixties en seventies geluid van zijn voorganger. De jaren tachtig en negentig, met af en toe een uitstapje naar de 00’s, zijn toegevoegd aan het sonisch palet: met als resultaat een meer eigentijds en fris geluid, maar tijdloos en vertrouwd als altijd.

Dit concert was eerst gepland op 21 november 2021, maar door corona uitgesteld. Tickets voor deze show blijven gewoon geldig, kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht. Er zijn nog kaarten Γ  14,50 verkrijgbaar via podiumvictorie.nl. Zaal open 19:00 uur, aanvang concert 20:30 uur.

Pin It