De Duitse romantische komedie Ich Bin Dein Mensch  is komende week film van de week bij Cinebergen. De film verhaalt over wetenschapper Alma, die werkt bij het vooraanstaande Pergamonmuseum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget, wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet Alma Tom, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken.
Hoofdrolspeelster Maren Eggert ontving op het filmfestival van Berlijn een prijs voor haar acteerprestatie. Ich Bin Dein Mensch benut de charme en chemie van de twee hoofdrolspelers. De film draait vrijdag om 14:30 uur, zaterdag om 20:15 uur, zondag om 17:00 uur en maandag om 20:00 uur.

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 6 mei tot en met vrijdag 13 mei:

La Place d’une Autre
Frankrijk, drama, Frans/ NL ondertiteld
Frankrijk, aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. De jonge Nélie neemt de identiteit aan van een pas gestorven jonge vrouw van goede afkomst en hoopt zo haar armoedige bestaan te ontvluchten. Haar leugen werkt boven verwachting… Met sterke cast!
vr 06 - 20:00 | za 07 - 14:00 | zo 08 - 20:15 | di 10 - 20:00

L’événement
Frankrijk, drama, Frans/ NL ondertiteld
Indrukwekkende winnaar van de Gouden Leeuw. Waar kiest de zwangere literatuurstudente Anne voor in het Frankrijk van 1963? Voor een toekomst waarbij ze kan ontsnappen aan haar sociale afkomst of voor een leven als alleenstaande moeder zonder diploma?
za 07 - 10:45

I Am Zlatan
Zweden/ Denemarken/ Nederland, biografie/ drama/ sport, Engels/ Zweeds/ NL ondertiteld
Het semi-fictieve I Am Zlatan, gebaseerd op de bestseller van David Lagercrantz, vertelt het bijzondere verhaal van Zlatan Ibrahimović, die zich als ambitieus voetballertje vanuit een achterstandswijk in Malmö omhoog vecht naar de top. Een verhaal ook over armoede, liefde voor voetbal en het niet verloochenen van je afkomst.
za 07 - 17:00

Housewitz
Israël/ Nederland, documentaire, Nederlands gesproken
In de tragikomische documentaire Housewitz onderzoekt filmmaakster Oeke Hoogendijk waarom haar excentrieke, slimme, dwingende en snijdend humoristische moeder Lous al tientallen jaren weigert haar huis uit te gaan.
zo 08 - 10:45

The Duke
Verenigd Koninkrijk, biografie/ drama/ komedie, Engels/ NL ondertiteld
The Duke met Jim Broadbent en Helen Mirren is een komedie van het soort waar de Britten in uitblinken. In 1961 steelt de 60-jarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington uit de National Gallery in Londen. Voor het losgeld heeft hij een goed doel in gedachten…
zo 08 - 14:00

This Much I Know To Be True
Verenigd Koninkrijk, documentaire, Engels/ NL ondertiteld
Exclusief te zien in de landelijke bioscopen op 11 (en 15) mei. De nieuwe documentaire van Andrew Dominik brengt de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen topmuzikanten Nick Cave en Warren Ellis prachtig in beeld. Een nieuwe optimistische fase, vastgelegd geheel in de geest van het duo. Bij ons te zien op woensdagavond 11 mei!
wo 11 - 20:00

Mothering Sunday
Verenigd Koninkrijk, drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
Oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift over Jane Fairchild, het dienstmeisje van de aristocratische familie Nivens, dat weet uit te groeien tot een gevierd schrijfster. Met prachtrollen van Odessa Young, Olivia Colman, Colin Firth en Josh O’Connor.
do 12 - 14:30 | vr 13 - 20:00

The Northman
VS, actie/ avontuur/ drama/ thriller, Engels/ NL ondertiteld
De nieuwste film van de visionaire regisseur Robert Eggers (The Lighthouse) is een heroïsch actie-epos over een jonge Vikingprins en zijn missie om de moord op zijn vader te wreken. Met o.a. Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe.
do 12 - 20:00

Ali & Ava
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld
Optimistische, romantische film over de altijd goedgehumeurde huisbaas Ali en de alleenstaande moeder van vijf, Ava, en hun gedeelde liefde voor muziek. De muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, zorgt voor een energieke, sprankelende sfeer.
vr 13 - 14:30

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It