De officier van justitie heeft celstraffen van zeven jaar en zeven maanden geëist tegen drie mannen uit Heerhugowaard, Purmerend en Amsterdam. Dat meldt het NHD. De verdachten zijn opgepakt nadat in 2019 een grote hoeveelheid harddrugs werd gevonden bij een inval in een bedrijfsloods aan de Galvanistraat in Heerhugowaard.

In de verborgen ruimten van een oplegger vond de politie 192 kilo cocaïne, met een handelswaarde van zes miljoen euro, 14.000 xtc-pillen en vier kilo heroïne. De drie verdachten hebben toegegeven dat ze in de loods aan het werk zijn geweest, maar zouden niks weten van de drugsvondst. Tijdens de zitting verklaarden de mannen dat ze onder druk zouden zijn gezet om 'een fake bedrijfje' op te richten.

De officier van justitie sluit 'een hogere laag' niet uit, maar stelde dat dit moeilijk gecontroleerd kan worden. Tegen de drie is een gevangenisstraf van zeven jaar en zeven maanden geëist.

Naast de gevangenisstraffen voor de drie mannen eiste de officier dat een man uit Almere en vrouw uit Zeist zeventien maanden de cel in moeten, voor het witwassen van crimineel geld. Het zou gaan om een bedrag van 350.000 euro. De rechter zal kijken naar de eisen, uitspraak volgt op 10 mei.
Pin It