’Kaas van Daan en meer’ aan de N.G. Piersonstraat in Alkmaar is deze week uitgeroepen tot Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2022. Dat werd maandagavond bekendgemaakt tijdens het Branche-Event Foodspecialiteiten, een gala dat werd gepresenteerd door Humberto Tan. Bij de titel hoort het ’Gouden Kaasmes’, dat de winnaar kreeg uitgereikt. 

De titel wordt toegekend door het Vakcentrum Foodspecialiteiten. In de laatste ronde liet de speciaalzaak van Daan en Jolanda Blankendaal de vier andere finalisten achter zich. De jury prees de specialiteitenzaak onder meer om zijn ’overweldigend assortiment kazen’. "Er liggen verschillende streekkazen zoals kazen van zorgboerderijen. Daarnaast hebben ze een eigen label kaas "Boeren Blankendaal" die gemaakt worden door verschillende boeren. Na de laatste wedstrijd Beste Boerenkaas specialist, hebben ze zich goed ingelezen in de procedure Boerenkaas en waar ze op moeten letten. Daan en Jolanda onderscheiden zich door middel van het constant zoeken naar niet alleen nieuwe kazen maar ook een kaas die voortkomt uit verantwoord ondernemen zoals bijvoorbeeld dier en welzijn. Daarnaast bezoeken ze bedrijven, hebben ze contacten met kaasmakers, kortom ze zijn een sieraad tussen de kaaswinkels. Wat een liefde voor het vak", zo meldt het juryrapport.

’Kaas van Daan en meer’ maakt deel uit van het zogeheten ’Gooise straatje van Alkmaar’ aan de N.G. Piersonstraat. In dit buurtwinkelcentrum versterken een aantal speciaalzaken elkaar, zoals naast 'Kaas van Daan' de patisserie, bakker,  keurslager en groentenspecialist.
Pin It