Eindelijk kunnen Koningsnacht en Koningsdag weer uitbundig worden gevierd. Ook in Alkmaar. Helaas gaat het Oranje Koningsfeest nabij het AZ-stadion niet door, maar verder is er van alles te doen in de gemeente. Dinsdag rond 13:00 uur wordt afgetrapt met de kinderkermis op het Kerkplein en om 15:00 uur start de eerste traditionele Vrijmarkt in de winkelstraten en het Kennemerpark.

Van 18:00 tot 23:30 uur kan er door heel de Alkmaarse binnenstad gefeest worden. Op het Hofplein staat een grote luifel of tent waaronder diverse dj's draaien en op de Paardenmarkt is het een Gramdioze Koningsnacht (18+) onder een transparant doek van 1.000 m2.  Natuurlijk staan er ook weer dj's te draaien op de Platte Stenenbrug en op het Waagplein wordt het Q-Music Foute Uur gehouden (of eigenlijk Vier Uren).

Ook Stadskaffee Laurens aan het Kerkplein en 'Discoklunder' aan het Canadaplein doen mee. Bij Pluim aan het Ritsevoort spelen buiten bands en gaat het binnen tot 03:30 door met dj's. Net buiten de binnenstad bij HAL25 wordt van 18:00 tot 23:00 uur gefeest op reggae muziek en wie dan nog niet genoeg heeft kan terecht in Victorie, waar 3Gram met Eden nog even lekker door gaat.

Op Koningsdag is er vanaf 09:00 uur opnieuw Vrijmarkt en de kinderkermis opent om 10:00 uur. Om 12:00 uur gaat het weer los in de Alkmaarse binnenstad. HAL 25 sluit aan om 14:00 uur en 'Discoklunder' om 15:00 uur. 't Moddermannetje begint alvast om 10:00 uur.

In De Rijp wordt is tussen 08:00 en 12:00 uur een gezellige Vrijmarkt en aansluitend worden activiteiten georganiseerd als steengooien en een wandelpuzzeltocht. Er is een Kidsplein bij de Oude Herberg en muziek in de horeca. Ook in West-Graftdijk op het plein wordt Koningsdag gevierd.

Meer info op alkmaarprachtstad.nl. Ongetwijfeld is er meer aan de hand, dus hou je oren en ogen open.

 
Pin It