Na twee afgelaste edities wordt op 12 juni de Langedijker Run weer georganiseerd. Dit jaar is het parcours anders en rennen de deelnemers langs Wijndomein De Koen, vertelt initiatiefnemer en organisator Ton Horseling aan NHD.

"We proberen elk jaar iets leuks te doen met de Run. Zo hebben de deelnemers twee keer door de zuurkoolfabriek van Kramer gerend. Dit jaar lopen ze over het water en komen ze bij de achterkant van Wijndomein De Koen uit."

De inschrijving voor de hardloopwedstrijd is geopend. Hardlopers kunnen zich inschrijven voor de vijf of tien kilometer. Daarnaast is er een businessrun van vijf kilometer voor teams met minimaal drie en maximaal vijf deelnemers. Zij strijden om de Gouden Klinker wisselbokaal, die in 2019 in handen kwam van De Geus Bouw.

De Langedijker Run heeft dit jaar ook weer een kindereditie: de Stichting Lief Langedijk Kidsrun. Kinderen lopen dit jaar 800 of 1200 meter voor de Kanjerketting. Dit is een initiatief van de Vereniging Kinderkanker Nederland. Kinderen met kanker krijgen voor een behandeling, onderzoek of gebeurtenis een kraal voor aan de ketting. De ketting vertelt het verhaal van de kinderen. Volwassenen lopen voor Hospice Schagen. Kinderen mogen gratis meedoen, voor volwassenen is het inschrijfgeld vijftien euro.
Pin It