Het gaat gebeuren. Na twee jaar afwezigheid wordt Beddenrace Langedijk weer georganiseerd. Op zaterdag 27 augustus om 19:00 uur zal het startschot klinken. De inschrijving is inmiddels geopend. "We zijn er klaar voor en hebben weer behoefte aan een feestje", zegt organisator Olaf Bos.

Het is een begrip in Langedijk en omstreken; de Beddenrace. Traditiegetrouw staat het sportevenement op de laatste zaterdag van augustus gepland. De Speelweide staat vol met mensen, maar dat was de afgelopen jaren wel anders. Volgens Olaf Bos waren er tijdens de coronacrisis mogelijkheden om het evenement te houden, maar is daar expres niet voor gekozen. "Wij willen het volledige evenement organiseren. Dus ook qua kermis en podium. Daarnaast is voor ons een vrije inloop belangrijk. Iedereen is welkom."

Toch is er ook bij de organisatie onzekerheid. Bos hoopt dat iedereen na twee jaar weer staat te springen om deel te nemen aan de beddenrace, maar betwijfelt de animo. "We hebben een paar jaar niks van ons kunnen laten horen, dus het is wel spannend of mensen ons niet vergeten zijn. Het evenement is niet nieuw, maar zorgt door de afgelaste edities wel voor nieuwe situaties. Sommige partners zijn afgehaakt, dat is minder leuk, maar dat geeft ook wel weer een frisse start met nieuwe ideeën."

De inschrijving voor de Langedijkse Beddenrace op 27 augustus is geopend. Aanmelden kan via de website van SportEvents Langedijk.
Pin It