Apollo heeft de play-offs bereikt en behoudt daarmee zicht op promotie naar de 1e Klasse zaalkorfbal. Het Heerhugowaardse mixed team kwam afgelopen weekend uit tegen Nova 1 uit Bilthoven en verloor nipt met 24-23, maar de tweede plaats in de 2e Klasse poule Fa was voldoende om door te gaan.

Het korfbal zaalseizoen ging vanwege corona flink op de schop. Er werd gespeeld in kleinere poules en Apollo begon in 2Fa (vier teams) met een ruime overwinning op ZKC’31 1. De return werd nog ruimer gewonnen, maar tegen Rapid 1 uit Haarlem en Nova 1 uit Bilthoven had Apollo het lastiger. Van de vier wedstrijden eindigden er drie in gelijkspel. Daarmee waren de play-offs veilig gesteld, maar de nummer één komt uit tegen nummer twee van 2Fb, op papier minder sterk dan de poulewinnaar.

Ondanks dat Nova laatste stond 2Fa, zonder gewonnen partijen, kon Apollo geen afstand nemen. Het Waardse team nam keer op keer een kleine voorsprong, maar liet Nova daarna weer aansluiten. In de laatste minuten gingen de Bilthovenaren erop en erover.

Apollo 1 moet nu dan ook uit en thuis spelen tegen de poulewinnaar van 2Fb. De eerste wedstrijd tegen Atlantis 1 is zaterdag in Mijdrecht, de return het weekend erna in de Deimoshal. Het team met de meeste scores over beide partijen promoveert naar de 1e Klasse.
Pin It