Hera-atleten Tim Posthuma de Boer en Rosalie ten Bruggencate hebben allebei brons gehaald tijdens de officieuze NK Indoor atletiek U16 jaar. Tim behaalde de derde plaats bij het verspringen U16 met een afstand van 5,84m. Rosalie deed datzelfde door in de 800m U15 te lopen in een tijd van 2:25.18 min.

Rosalie was na afloop tevreden over haar race, meer zat er ook niet echt in. Tim baalde aanvankelijk echter. In de voorronde kwam hij tot 5,92m en er zat nog veel meer in. Bovendien werd hij in de derde en laatste finaleronde nog van de tweede naar de derde plek verwezen. Meer teleurgesteld was hij nog over zijn 60m horden race. De kersverse Heraan werd vijfde in een mooi nieuw record van 8,72s, maar hij lag op koers voor een medaille tot hij een horde raakte.

In diezelfde hordenfinale werd Kian Sanches zevende in 9,07s. Ook hij had er meer van verwacht, maar zijn race ging al mis bij de start. Eerder zag hij een goede kans op een podiumplek bij het kogelstoten door de vingers glippen. Na een mooi record van 12,41m in de voorronde stootte hij in de hoofdwedstrijd drie keer ongeldig.

Delilah Hilgerink nam deel aan het kogelstoten U15. Als twaalfde haalde ze met een stoot van 9,64m nét de hoofdwedstrijd. Daarin ging het minder goed en werd ze elfde met 9,06m. Thijmen van den Burg en Cas Battem namen deel op de 800m U16. Thijmen liep een record van 2:23,12 min en werd 18e, Cas liep zelfs 7 seconden sneller dan ooit en werd 28e in een tijd van 2:40,50. Thijmen stootte daarnaast een record van 8,13m. En dan was er nog Anna Bruijns (U15). Zij deed mee voor persoonlijke records en dat lukte op alle drie haar onderdelen. (foto: Sjoerd de Roos)
Pin It