Dit is het moment voor een lokaal deltaplan per dorpskern om te zorgen dat alle dorpen een vitale economie houden in de toekomst. Dat vindt wethouder Erik Bekkering (Kies Lokaal), die de afgelopen drie jaar in het college verantwoordelijk was voor economische zaken en toerisme. Het eerste jaar leek de lokale economie overal goed te draaien, maar de kwetsbaarheid van de dorpen kwam aan het licht tijdens de twee jaar coronapandemie.

"Never waste a good crisis", is het devies waar de wethouder zich aan vasthield. Ondernemers en inwoners sloegen de handen ineen om via de ideeën van een taskforce met ondernemers en inwoners de schade beperkt te houden. Voor de komende periode pleit hij voor een vijfjarig deltaplan per dorpskern. "Voordat de coronacrisis uitbrak was er veel meer aan de hand. De sluipmoordenaar voor onze lokale detailhandel is online met de binnenlandse en buitenlandse webwinkels. Tegelijkertijd zie je bij ons een sterke afhankelijkheid van toerisme. In de zomer is het drukker dan druk, maar het voor- en naseizoen kan langer. Het gaat om economische vitaliteit en attractiviteit om te zorgen dat we ondernemers inzicht geven hoe ze hun businessmodel kunnen aanpakken. Als ik vier jaar langer door zou mogen gaan met deze portefeuille, zou dat mijn inzet zijn om samen met ondernemers en inwoners die drie Deltaplannen te maken en uit te voeren".

In deze podcast vertelt Erik Bekkering over zijn ervaringen als wethouder economische zaken en toerisme in de afgelopen drie jaar en over zijn visie waar een volgend college aandacht aan moet geven voor een gezond en vitaal ondernemersklimaat in de dorpskernen van de gemeente Bergen.
Pin It