Afgelopen weekend speelden de korfballers van Apollo 1 uit tegen Rapid 1 in Haarlem. Het was een spannende wedstrijd tussen de Waardse nummer twee in de 2e Klasse Fb en de koploper, die uiteindelijk eindigde in een 21-21 gelijkspel.

Apollo en Rapid waren zeer aan elkaar gewaagd, en in de beginfase ging het lange tijd gelijk op. In de rust kon het nog alle kanten op met een stand van 9-11. De Waardse korfballers bleven daarna scoren, terwijl Rapid juist wat vastliep. waardoor de voorsprong opliep naar 11-16. De Haarlemmers kropen daarna echter weer steeds dichterbij en scoorden kort voor het eindsignaal 20-21. Apollo creëerde in de laatste momenten goede kansen om de wedstrijd te winnen, maar het was Rapid die de bal veroverde en de gelijkmaker scoorde.

Apollo 1 blijft door het gelijkspel twee punten onder Rapid, maar poulewinst is nog mogelijk want het heeft één wedstrijd minder gespeeld.

De voorlaatste wedstrijd is zaterdag thuis in de Deimoshal tegen ZKC '31 1. De Zaanse club heeft ook 5 punten, maar met een minder goed doelsaldo en een wedstrijd meer gespeeld. De laatste wedstrijd is tegen Nova 1 uit De Bilt, hekkensluiter met twee punten uit twee keer een gelijkspel.
Pin It