Het 4x400m estafetteteam van Nederland heeft het ook op het WK Indoor in Belgrado weer goed gedaan. Na een spannende race sleepten Tony van Diepen uit Heerhugowaard en zijn collega's Terrence Agard, Taymir Burnet en Nick Smidt brons uit de strijd.

In de voorronden kwalificeerden Isayah Boers, Nick Smidt, Jochem Dobber en slotloper Tony van Diepen zich eenvoudig voor de finale. Dat gaf Agard en Burnet frisse benen en die waren hard nodig want snelste man van de ploeg, Liemarvin Bonevacia, was kort voor het toernooi geblesseerd geraakt.

Startloper Burnet werd na het eerste rondje wat klem gelopen en verloor daarna zijn derde plek net nog voor de afgifte aan Smidt. Die had in de krappe bochten ook wat pech en werd naar de vijfde plek verwezen. Een snelle wissel op Agard leverde direct een plek winst op en die stoomde daarna hard door naar plek twee, maar moest dat bekopen en zakte weer terug naar vijf. Ook Van Diepen wisselde slim en schoof op. Met zijn sterke eindschot greep hij op het laatste rechte stuk voor het team brons en zelfs bijna nog zilver in een tijd van 3:06.90 min. Belgiƫ won in 3:06.52 en Spanje werd tweede met 3:06.82.

Het 4x400m mannenteam is inmiddels deel van de gevestigde orde. Vooral vorig jaar waren de mannen, steevast met Tony van Diepen als slotloper, erg stek. Er was goud op het EK Indoor 2021, goud op de World Relays 2021 (een soort WK) zilver tijdens de Olympische Spelen. (foto: Bjorn Paree)
Pin It