Jessica Schilder heeft vrijdag tijdens het WK Indoor in Belgrado het brons veroverd bij het kogelstoten. Dat deed ze met een afstand van 19,48m, een verbetering van haar eigen nationale indoorrecord. De Hera-atlete haalde er de dag voor haar 23e verjaardag het maximale uit; de Portugese Auriol Dongmo pakte goud met 20,43m en de Amerikaanse Chase Ealy zilver met 20,21m. "Ik denk dat het besef nog even binnen moet komen."

Jessica stond derde geplaatst, maar dan moet je het maar even waarmaken. Ze begon met een nette 19,01m. Terwijl ze de 4kg kogel daarna naar 19,01m en 18,98m stootte, zakte ze naar de vierde plaats. Jessica haalde vervolgens uit naar 19,46m en nam de leiding, maar in de vijfde ronde lieten Dongmo en Ealy dan toch hun grote klasse zien. In de laatste ronde konden de paar directe concurrenten die Jessica nog had geen goede prestatie meer leveren. Terwijl het brons al veilig was, produceerde ze nog een afstand van 19,48m.

"Ik ben blij met 19,48, maar ik hoop dat het in het outdoorseizoen nog ietsje meer in zit", vertelde de immer kritische Jessica achteraf aan de NOS. De interviewer zei  dat de top twee toch wel buiten bereik was. "Dat weet ik niet, maar ik weet wel dat ik nog jong ben. Ze zijn negen en iets van vijf jaar ouder. Dus ik was heel blij dat mee te hebben mogen maken, want het was echt genieten van dichtbij". Dat ze kan genieten toont groei, want ze was voorheen vooral afgesloten op belangrijke wedstrijden.

Jessica genoot ook van haar ererondje met de vlag. "Het was echt bijzonder. Ik heb het publiek gezien, maar niet gezien, ik was zo erg aan het genieten van alles. Het was heel moeilijk om door te hebben dat je straks echt op het podium gaat staan. Ik denk dat dat besef nog even binnen moet komen." (foto: Bjorn Paree)
Pin It